Psychologie Heerhugowaard

Waar de prikkels uit de huidige maatschappij steeds meer toenemen zien we dat bewegen vele voordelen heeft. Naast gesprekken met psycholoog Diana Jansen, zorgt actief bewegen voor het afvoeren van stresshormonen en de aanmaak van gelukshormonen.


  1. Psycholoog Heerhugowaard

Psycholoog Heerhugowaard

In het eerste gesprek vraag ik je te vertellen waar je tegen aan loopt. Ik zal je van alles vragen om jouw verhaal te begrijpen en jouw hulpvraag, doelen en verwachtingen duidelijk te krijgen. Ik stem mijn plan en behandeling af op wat bij jou past. Ik maak onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), maar ook van imaginatieve psychotherapie (KIP).

Werkwijze

In de behandeling onderzoeken we jouw unieke patronen, de kracht en valkuilen hiervan en hoe je het anders kan doen. Ik geef op heldere, simpele wijze uitleg hoe ons brein werkt en wat we nodig hebben om gezond te ontwikkelen.

Door mijn rustige, accepterende, inlevende houding kun jij reflecteren op jezelf en raak je beter in staat je eigen problemen te hanteren en op te lossen. Dit vergroot jouw zelfvertrouwen en maakt je flexibeler in de aanpak van lastige situaties.

Diana Jansen

Psycholoog in Heerhugowaard

Datgene wat jij vaak doet is meestal een logisch gevolg van wat ooit heel handig was. Helaas is datzelfde gedrag vaak precies wat je nu in de weg zit. Hierdoor ervaar je nu problemen, voel je je niet gelukkig of loop je vast in de opvoeding van je kinderen. Ik onderzoek samen met jou hoe is ontstaan wat er is en welke stappen je kunt zetten om weer in je kracht te komen.